OGLAS
in ,

Farmer je izumio naušnice kako bi novorođenčad bila topla, a fotografije su preslatke

OGLAS

Uši su jedan od dijelova tijela koji su najviše pogođeni niskim temperaturama, jer su vrlo izloženi i imaju malo cirkulacije krvi. Kada je farmer u državi Wisconsin, u SAD-u, izgubio štalu u požaru, morala je pronaći način da zaštiti telad od temperature smrzavanja. Tako su stvorene “teleće naušnice”.

Preslatke fotografije ovog izuma postale su viralne.

© Cans Moleman / Twitter

Mljekar u Irskoj nedavno je postavio fotografiju jednog od svojih teladi u ružičastim naušnicama i odmah je postala viralna na Twitteru s gotovo 30.000 retweeta i više od 170.000 “Lajkova”. “Tako ispada da su naušnice za telad, kako bi ih spriječili da dobiju ozebline, prava stvar”, napisao je i primio svakakve odgovore, od kojih su mnogi istaknuli kako su ljudi mislili da je slika preslatka.

Izum je rođen blizu okeana daleko od Irske. Njezin tvorac je farmer po imenu Holly Poad, koji je došao na ideju kada je tražila načine da održi stoku toplom u oštroj zimi, nakon što je izgubila štalu u požaru.

Praktično rješenje protiv hladnoće

© Triple P Farm / Facebook© Triple P Farm / Facebook

Incident se dogodio tijekom hladnog razdoblja u Sjevernoj Americi koji se dogodo početkom 2019. godine, a uzrokovao ga je polarni vrtlog koji je termometar približio na 40 stupnjeva ispod nule. Suočena s tim niskim temperaturama, Poad je odlučila kupiti jakne i naušnice i prilagoditi ih kako bi joj stoka bila topla.

OGLAS

Kako bi uštedjela novac i poboljšala dizajn, žena je pitala svoju tetu, Kim Ewers, vlasnicu trgovine, može li joj napraviti nekoliko naušnica za svoje krave. Tu su odlučili kombinirati s puno materijala koji odbija vodu izvana i podesivim trakama koje se pričvršćuju pomoću čička.

Više prodaje nego što se očekivalo

© Moo Muffs / Facebook

Izumitelji su odlučili koristiti svijetle boje kako bi se naušnice lako mogle naći u snijegu u slučaju da se životinja izgubi.

Tako se, uz malo sreće i puno domišljatosti, rodio posao: Poad je počela prodavati svoj dizajn po cijeni od 20 dolara po paru. Objavila ga je na Facebook stranici svoje farme i u nekoliko grupa na društvenim mrežama stoke, a narudžbe su počele pristižeti. “Mislila sam da bismo možda prodali 5, 10 parova. Nisam mislila da će biti nešto tako veliko”, rekla je.

Obiteljski posao

© Moo Muffs / Facebook© Moo Muffs / Facebook

Da bi držali korak s potražnjom, Poad, njezina teta i njezini rođaci moraju raditi danonoćno. Pokušavaju raditi na naušnicama noću jer oboje imaju stalne poslove.

S vremenom, projekt je poprimio oblik i ime: “Moo Muffs.” Čak ima i vlastiti logotip i prihvaća narudžbe putem interneta. Dolaskom još jedne zime na sjevernu hemisferu, pripremaju se povećati prodaju i trenutno rade s tvrtkom za opskrbu stokom kako bi pomogli u proizvodnji Moo Muffs u budućnosti.

OGLAS

Preview photo credit Cans Moleman / Twitter