OGLAS
in ,

Gluhi tip usvojio je gluho štene, a njihova veza je stvarno posebna

OGLAS

Većina životinja u skloništu ne čini se “posvojivim” zbog svoje dobi ili zdravstvenih problema. Zato se ljudi koji zapravo usvajaju ove kućne ljubimce iz skloništa mogu smatrati pravim herojima. A jedan od njih je prikazan u današnjem članku.

Neželjeno štene čekalo je pravu osobu.

Priču o Emersonu nije lako progutati. Sa samo 6 šest tjedana, štene je bačeno u sklonište na Floridi, borilo se za svoj sićušni život kroz napadaje i parvovirus, te je zbog toga izgubilo sluh.

Ali ovo malo laboratorijsko štene je uvijek bilo borac. Kasnije je došao u sklonište za spašavanje NFR Maine zajedno sa svojom braćom i sestrama gdje je bio dobro zbrinut. Prevladao je svoje zdravstvene probleme i stavljen je na popis posvojenja zajedno sa svojom braćom i sestrama.

Emersonova braća i sestre su odmah pronašli svoje zauvijek domove. Ali za Emersona, proces usvajanja je bio teži. Uostalom, bio je gluh i trebao je posebnog vlasnika za život.

OGLAS

Čuo se poziv štenca.

© nickandemerson.com

Nick Abbott nije ni tražio psa kad je prvi put vidio oglas na Facebooku. No, priča štenca dirnula ga je na duboko osoban način, pa je odlučio otići u sklonište samo kako bi ga provjerio.

Razlog zbog kojeg je Nick požurio vidjeti štene bio je taj što je rođen gluh i savršeno se mogao povezati s poteškoćama s kojima se Emerson suočio u svom životu. “Mislio sam da ćemo imati dobru vezu”, rekao je Nick. I bio je apsolutno u pravu!

Zaljubili su se na prvi pogled.

© Nick and Emerson / facebook

Kad je Nick došao u sklonište, vidio je nekoliko pasa kako se igraju. Ali samo je jedan od njih obratio pozornost na pridošlicu. Bio je to Emerson, 12 tjedana star psić u to vrijeme. Pas je odmah prišao do Nicka i sjeo mu pred noge. A onda, prema Nicku, stvari su jednostavno kliknule.

Čovjek i štene igrali su se zajedno neko vrijeme i brzo izgradili snažnu vezu. Dakle, u manje od 24 sata, svi postupci usvajanja su završeni i Emerson je dobio novi dom.

Ne trebaju im riječi da bi se razumjeli.

© nickandemerson / instagram

Emerson se brzo navikao na svoj novi dom. Danas je zdrav, sretan pas koji uživa u svom životu s voljenim i brižnim vlasnikom.

OGLAS

Ali nemogućnost slušanja ne sputava psa – da bi im komunikacija bila još lakša, Nick ga je učio nekim jednostavnim naredbama znakovnog jezika poput sjedenja, polaganja i dolazaka.

Ova priča ima sretan kraj.

© Nick and Emerson / facebook

Emerson je imao stvarno težak početak života, ali na kraju je završio bajkom pronalazeći čovjeka koji ga je savršeno razumio. Što se tiče Nicka, prijateljstvo mu je promijenilo život na bolje. Sada se osjeća sretnije i voli svog psa svim srcem.

Preview photo credit nickandemerson.com